במהלך 3 הימים האחרונים (בין ה- 14-16 בספטמבר) התקיימה תערוכת 2020 HLS&CYBER בפעם השישית, בארגון מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה יחד עם מכון היצוא.
מאת: אביב דורון וגיא גולדבלט
צוות הכנס במינהל סחר חוץ, מימין לשמאל: גיא גולדבלט, נתן צרור ואביב דורון
בשנים הקודמות הגיעו לישראל בשל תערוכת 2020 HLS&CYBER מאות ואלפי מבקרים לאירוע שנערך בגני התערוכה, השנה, בפעם הראשונה ולאור נסיבות מגיפת הקורונה, התקיימה התערוכה באופן מקוון.
אנו במינהל סחר חוץ חווים אתגר גדול ומורכב בהיעדר האפשרות לייצר את המפגש פנים מול פנים – ללא המסכים. אך לצד הקושי ישנה גם הזדמנות שהגיעה לידי ביטוי בהשתתפות גדולה ופעילה בכנס!
באירוע השתתפו והציגו 91 חברות ישראליות, פתח את הכנס שר הכלכלה והתעשייה, עמיר פרץ ובין המומחים ובעלי התפקידים הישראלים שנטלו בו חלק השתתף גם ראש מערך הסייבר הלאומי יגאל אונה.
כהכנה לאירוע פעלו הניספחויות הכלכליות ברחבי העולם והביאו להשתתפות פעילה של מעלה מ-2,500 אורחים מחו”ל.
בפאנלים המרכזיים השתתפו מספר אורחים מכובדים ביותר והם עסקו בנושאים מגוונים ומרתקים המכסים את תחום ביטחון מולדת והסייבר על כל נגזרותיו:
מניו-יורק: מארק דאוד – מנהל תחום החדשנות ברשות התחבורה בניו יורק (NTA – Metropolitan Transportation Authority)
ממומבאי, הודו: ראג’אן לוטרה – ראש מערך החדשנות בתאגיד הגלובלי Reliance
אוסטרליה: בכיר במשרד ההגנה האוסטרלי הציג את האתגרים באוסטרליה בעקבות שינויים גיאופוליטיים במרחב של דרום מזרח אסיה. וכן הוצגו הזדמנויות ואתגרים בשוק האוסטרלי שלווה במספר עצות להתמודדות עם פערי התרבות בין אנשי עסקים ישראלים לאוסטרלים.
פולין: התקיים דיון על “שמירת הגבולות בפולין בעידן הקורונה” עם נציגים בכירים ממערך הגנת הגבולות האירופאי, משמר הגבול הפולני והאבטחה של שדות התעופה.
רומניה: התקיים שיח מקצועי בין ראשי מערך הסייבר הלאומי הישראלי והרומני בדבר האתגרים שמזמן עידן הקורונה וכן מקרי מבחן שהציגו 5 חברות סייבר ישראליות.
וושינגטון: נערך אירוע בנושא אתגרי בטחון בארה”ב בהובלתו של ארגון ה-SIA (Security Industry Association).
קניה: התקיים מפגש בו חשפו מקבלי החלטות בקניה את האתגרים בפניהם נצבת קניה בתחומים של ביטחון מולדת, פשע בינלאומי, והתקפות סייבר. בין המשתתפים היו: מנהל כח המשימה המיוחד ללוחמה בפשע וטרור של משטרת קניה, מנהל תחום סייבר ברשות התקשורת של קניה, מנהל פרויקט כסף וירטואלי ברואנדה ועוד.
לדבריו של הנספח הכלכלי במדינה, ארנון ארבל: “קניה נמצאת בנקודה מאוד מעניינת וחשובה בהיבט של לוחמת סייבר ובטחון מולדת. יש הבנה והסכמה בקרב כל מקבלי ההחלטות בממשל בדבר הצורך בכינון מערך סייבר לאומי, בדומה לקיים אצלנו בישראל, אשר ייתן מענה לכל להתקפות סייבר לזרועות הממשל ומוסדות קריטיים.
בתחום בטחון המולדת יש הבנה שללא תאום בינלאומי יקשה על קניה לשמור על המדינה בפני תקיפות הן מחוץ למדינה (גבול ארוך ופרוץ עם סומליה) והן מפנים המדינה. ישראל מהווה מודל לטיפול נכון ואפקטיבי בשני הנושאים ויש פתיחות לעבודה עם גורמים ישראלים.”
בכנס נוצרו אלפי הזדמנויות עסקיות עבור החברות הישראליות, והתקיימו אלפי פגישות שנערכו בין נציגי החברות הישראליות לבין האורחים ממדינות אחרות ברחבי העולם. ונרשמה הצלחה יוצאת דופן בכך שתוצאות אלה הושגו בכנס בסדר גודל חסר תקדים במרחב המקוון בישראל מאז פרוץ מגפת הקורונה!
ברוח העת הנוכחית של חשש גדול מהמשמעויות הכלכליות של סגר נוסף, אנו צופים גם בהזדמנויות גדלות דרך ההסכמים שנכרתו אתמול בין ישראל לאיחוד האמירויות ובחריין.
מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה, באמצעות מערך הנספחים הכלכליים שברשותו ובשיתוף פעולה עם מכון היצוא, מתאם חיבורים עסקיים עם גורמים בינלאומיים רלוונטיים, מתוך מטרה לחשוף את מקבלי ההחלטות בעולם ולקוחות פוטנציאליים בכלל, לתעשיות ביטחון המולדת והסייבר הישראליות.
אנו מזמינים את החברות מתעשיות בטחון המולדת והסייבר לפנות אלינו ולהסתייע בנו ובמערך הנספחים הכלכליים בכדי לחבור לגופים ואנשים ברחבי העולם. ומתכוננים לכנס HLS&Cyber 2022.