אפריל 29, 2018

בתחילת החודש אמר השר הרוסי לפיתוח כלכלי, מר מקסים אורשקין, שבשנת 2017, חלקה של הממשלה בכלכלה הרוסית שוב עלה וכמעט הגיע ל-50%.

השר, שנחשב מקורב לפוטין, אמר את הדברים בישיבת המועצה הלאומית לתחרותיות ב-5 באפריל. הוא ציין שגידול זה התאפשר הודות להלוואות שניתנו לחברות הממשלתיות. בו זמנית, רווחי חברות אלו לא גדלו באופן פרופורציונאלי לחובותיהן, מה שמעיד על אפקטיביות נמוכה ועל כך שלולא הן היו חברות ממשלתיות שמגובות על ידי האוצר הרוסי, לא היו מקבלות את הקרדיט שקיבלו.

כמו כן, הזכיר השר את אחת ממטרות השלטון – להגיע למצב שבו 40% מהתרומה לכלכלה הרוסית מגיעה מעסקים קטנים ובינוניים וכל עוד הממשלה אחראית ל-50%, מטרה זו כמעט בלתי אפשרית.

2 מסקנות עולות מנאום השר עבור היצואנים הישראלים:

  • הראשונה היא שאמנם הכלכלה הרוסית נשלטת על ידי חברות ענק עם בעלות ו/או שליטה ממשלתית משתנה, חלקם של העסקים הקטנים והבינוניים עולה והשאיפה היא שגם ימשיך לעלות. לכן, בטווח הארוך, משתלם לפנות לפלח זה שדורש ברך כלל יותר אחיזה בקרקע, בין על ידי פתיחת משרדים, מציאת שותף מקומי, מפיץ וכו’.
  • המסקנה השנייה היא שבשביל להיות פעיל בשוק הרוסי ובפרט סקטורים כגון Oil & Gas , ציוד רפואי, מחשוב ועוד, חשוב מאוד להכיר את נושא הרכש הממשלתי, לדעת מול איזה שחקנים אתה עומד והאם יש חוקים שנוגעים לסקטור הרלוונטי. בשנים האחרונות, בשל המצב הפוליטי, יש ברוסיה דגש מאוד חזק על “תחליפי ייבוא” וחוקים שבסקטורים ותנאים מסוימים, לא מאפשרים בכלל ליצרנים זרים לגשת למכרזי רכש ממשלתי. עם זאת, בשביל להיות שחקן משמעותי בשוק הרוסי, צריך לפנות לפלח זה או לפחות להכירו היטב.

עובדי הנספחות מכירים היטב את השוק הרוסי ושמחים לסייע לחברות שרוצות להיכנס לשוק זה.


יקיר דוידסון

צור קשר עם: יקיר דוידסון
ליצירת קשר לחצו >>