אפריל 18, 2017

 

משלחת חקלאות ייחודית לארגנטינה וצ’ילה ב-12-15 ליוני – וזוהי הזדמנות שלא כדאי לפספס.

בחודש שעבר קיימנו סמינר מקצועי על תחום החקלאות באמריקה הלטינית. במסגרת האירוע הבאנו שני יועצים מארגנטינה כדי להסביר לחברות ישראליות בתחום החקלאות מדוע יש כיום חלון הזדמנויות ייחודי לפעול בשוק הארגנטינאי ומהן ההזדמנויות הטובות ביותר עבורן בשוק זה כיום. לאחר הסמינר, חברות שהגישו בקשות מראש אף זכו להיפגש ולדון על אפשרויות עסקיות עם היועצים ועם קצין הסחר שלנו מבואנוס איירס, מר מריאנו דוחובנה. הסמינר היווה חלק מתכנית העבודה שלנו לחזק את הפעילות העסקית של חברות חקלאות ישראליות בארגנטינה. השלב הבא בתכנית הוא להביא יחד עם מכון היצוא משלחת של חברות חקלאות ישראליות לארגנטינה ולצ’ילה  ב-12-15 ליוני.

ענף החקלאות בארגנטינה מוגדר על ידי הממשלה כענף אסטרטגי והיא מעניקה חשיבות רבה להגדלת היבול החקלאי ולשיפור התחרותיות של הענף, בין היתר לאור פתיחת חסמי הסחר הכבדים שהיו בו ומכיוון שהענף מהווה כמחצית מהיצוא של המדינה. בארגנטינה כמות השטחים הזמינה לנטיעת גידולים היא מהגדולות בעולם והיא אחת מהיצואניות המובילות בעולם של מגוון סחורות חקלאיות וביניהן שמן סויה (ראשונה בעולם), תירס (שלישית בעולם), לימונים (ראשונה בעולם), דבש (שנייה בעולם), אפרסקים (שנייה בעולם). בראייה כלפי עתיד, היקף היבול החקלאי בארגנטינה צפוי לגדול ב-40%-80% עד 2020.
כפי שהסברנו בפוסטים קודמים ( קישור לפוסט 1, קישור לפוסט 2) – בחירתו של הנשיא מאוריסיו מאקרי הביאה עמה רפורמות גדולות שהובילו לשיפור ניכר ביכולת לסחור עם ארגנטינה והחלו בתהליך להפיכתה לכלכלה פתוחה ומתקדמת. רפורמות אלו הביאו בין היתר להצהרה של תושבים על הון כולל בשווי של 90 מיליארד דולר בעקבות ה’חוק להלבנת הון לא מוצהר’ והזרמת 16 מיליארד דולר לקופת הממשלה במסגרת הנפקות אג”ח בינלאומי לראשונה מאז 2001. הללו חיזקו משמעותית את המוניטין הכלכלי של ארגנטינה בעולם. בין הצעדים הנוגעים ישירות לתחום הסחר ניתן למנות את הסרת הפיקוח על שער הפזו, הסרת מגבלות על ייבוא, על החזקת מטבע חוץ ועל השקעות ישירות, וכן הפחתה משמעותית של מיסי יצוא והגדלת מכסות יצוא בחקלאות. הרפורמות העמוקות הובילו לזעזועים כלכליים במהלך 2016 אך בשנת 2017 הכלכלה צפויה להתאזן ולצמוח.
בנוסף, שוב נזכיר כי לחברות ישראליות קיים יתרון מובנה בסחר עם המדינה. זאת מכיוון שישראל הינה המדינה היחידה מחוץ לאמריקה הלטינית שיש לה הסכם סחר חופשי בתוקף עם ארגנטינה- הסכם אזור סחר חופשי ישראל-מרקוסור. ההסכם מוביל לביטול הדרגתי של מכסים על 93% מהמוצרים הנסחרים בין ישראל ומדינות המרקוסור, קובע כללי מקור גמישים ונוחים ליצואן הישראלי וכן מכיל מנגנון ישיר ליישוב סכסוכים.

חברות שמעוניינות להצטרף למשלחת החקלאות ביוני ולקבל עוד מידע על תחום החקלאות בארגנטינה מוזמנות לפנות אלי

או אל המשרד הקדמי שלנו בארגנטינה במייל זה.


יואב סיידל

צור קשר עם: יואב סיידל
ליצירת קשר לחצו >>