מעוניינים בקידום הסחר עם איחוד האמירויות והסרת חסמים? זו ההזדמנות שלכם להשפיע על ההסכם העתידי!
היחסים בין ישראל לאיחוד האמירויות טומנים בחובם פוטנציאל כלכלי רב במגוון תחומים. איחוד האמירויות היא הכלכלה השנייה בעולם הערבי (אחרי ערב הסעודית), שוק המייבא בהיקף של מאות מיליארדי דולרים עם משקל גדול למוצרי טכנולוגיה ופתרונות מתקדמים בהם לישראל יש יתרון יחסי.
מאז כינון הסכמי אברהם גדל משמעותית הסחר בין איחוד האמירויות הערביות לבין ישראל. על פי הלמ”ס, ינואר עד ספטמבר 2021 עומד היקף הסחורות בין ישראל לאיחוד האמירויות על 643 מיליון דולר. היקף היצוא עומד על 270 מיליון דולר והיבוא על 373 מיליון דולר.
המשא ומתן על הסכם האס”ח (אזור סחר חופשי) הושק ב- 18.11.21 באירוע וירטואלי חגיגי במעמד שרי הכלכלה של ישראל ואיחוד האמירויות האלופה במיל’, הגב’ אורנה ברביבאי ועבדאללה בין טוק אל מארי.
הצדדים החליטו כי ההסכם יהיה מקיף ויכלול דיונים בסחר בסחורות לרבות רגולציה ותקינה, מכס, סחר בשירותים, רכש ממשלתי, היטלי סחר, סחר דיגיטלי, שמירה על זכויות קניין רוחני ועוד.
כחלק מתהליך ההיערכות למו”מ להסכם האס”ח (אזור סחר חופשי) עם איחוד האמירויות, האגף למדיניות והסכמי סחר במינהל סחר חוץ בוחן את מפת הצרכים והאינטרסים של התעשייה הישראלית, אשר ההסכם העתידי עשוי לתת להם מענה. במידה וחברתכם סוחרת בסחורות או שירותים עם איחוד האמירויות, או מעוניינת בחדירה לשווקים אלו, חשוב שהמידע הרלוונטי, כגון מידע על חסמים מכסיים או רגולטוריים, יועבר לאגף למדיניות והסכמי סחר ובכך יסייע למקסם את תרומתו של ההסכם העתידי לתעשייה ולכלכלה הישראלית.
לשם כך, יש למלא את השאלון הקצר בקישור זה עד לתאריך ה-08.01.2021
- אנא ענו באופן מפורט שיאפשר לנו לקבל תמונה רחבה ככל היותר על פעילותכם ורצונותיכם במסגרת המו”מ.
- השאלון הוא מסמך פנימי ואנו מתחייבים לא לפרסמו. השאלון מהווה אמצעי התייעצות בלבד ואין לראות בשאלון ו/או בתשובות לשאלון התחייבות כלשהי מצד אף גורם.