פגישה ראשונה שלי כנספחת כלכלית הייתה עם אחד מהמשקיעים היותר מכובדים ורציניים בסיליקון ואלי. מתיישבים לשולחן בחדר הישיבות והוא פותח בשאלה "So please share with me, what are your hobbies?". לקחתי דקה לחשוב ועניתי "האמת שאין לי כזה תחביבים, רוב הזמן שלי מושקע בעבודה, מה שלא משאיר לי זמן לעיסוק בתחביבים". הוא הסתכל עלי בעיניים תמוהות, לא מבין לא את התשובה (In the Silicon Valley it's all about work-life balance) ומבולבל כיצד ממשיכים מכאן את השיחה.
עוד לא התחילה הפגישה ואני, בהעדר הבנה של התרבות האמריקאית, "הרגתי" לו את ה Small Talk. לא הבנתי מדוע לבזבז זמן על שיחה אישית כשיש עניינים עסקיים ומקצועיים על השולחן, בוא ניגש ל – Business, 30 דק' פגישה, ונתקדם עם היום, כך חשבתי לעצמי.
ישראלים רבים אינם מודעים לחשיבות של הבדלי תרבויות בהתנהלות עסקית בינלאומית, במיוחד כשהדבר נוגע לעשיית עסקים בארה"ב.
הרבה חברות ישראליות אשר פונות לשוק האמריקאי ובפרט לסיליקון ואלי לא מכינות עצמן להבדלים התרבותיים בין אמריקאים לישראלים מתוך הנחה שבשני המקרים מדובר בשוק מערבי דומה. אך בזמן שאמריקאים נמצאים בסוף מערב, אנחנו מבחינה תרבותית, עוד בהחלט במזרח. ואולי דווקא התפיסה התרבותית המוטעית הזו של ישראלים היא שתופסת אותם לא מוכנים ואף שאננים לפני פגישות עסקיות בצפון אמריקה. בנוסף, קיימת תפיסה מוטעית של ארה"ב כשוק אחד גדול בעוד הדרך בה עושים עסקים בחוף המערבי היא שונה מהדרך בה עושים עסקים בחוף המזרחי.
ב- Down town בסן פרנסיסקו יושב משרד שנראה כמו עוד סטארטאפ בנוף הסיליקון ואלי (מזמינה אתכם לבוא ולראות במו עיניכם). צוות של 6 עובדים, רובם אמריקאים, כל אחד מומחה בתחומו ובעל ניסיון והבנה מעמיקה של התרבות העסקית המקומית וכן של הסקטורים שתחת אחריותו הן בשוק הישראלי והן בחוף המערבי.
המשימה: להוות גשר בין הקהילה העסקית בישראל לקהילה העסקית בחוף המערבי ולסייע לחברות ישראליות בעלות Market Fit לחדור לשוק ולצמוח בו. זאת תוך צמצום הפערים התרבותיים ומרווח הטעויות המוזכרים לעיל בעזרת צוות מקומי מיומן ומקושר.
הדרך: אנו עמלים מידי יום על יצירה ותחזוקה של קשרים עם תאגידים (Fortune 500), משקיעים, מפיצים, חברות ריטייל, חברות מובייל, בנקים, חברות אשראי, בתי חולים, חברות ביטוח, קליניקות, חקלאים, חברות מזון, חברות רכב, גורמי ביטחון ועוד ועוד היושבים בחוף המערבי בארה"ב. כל זה בכדי בסופו של יום לייצר חיבור B2B בין חברה ישראלית לחברה אמריקאית.
מורן זילברשטיין – נספחת כלכלית נציגות סן פרנסיסקו
יעל מעודד – קשרי משקיעים ופינטק
שרון אשגיאן – ניו-מדיה וסייבר
דניאל עמר – מוצרי צריכה, ריטייל-טק, פודק טק, אקסלרטורים
ריי רוט – Enterprise Relations, מובייל ומים
ג'ייקוב פבר – תחבורה חכמה, HLS, אנרגיה וייצור מתקדם
זאן לאו סקילרן – מדעי החיים ובריאות, חקלאות, גיימינג AR/VR.
רחוב בנק ישראל 5, ירושלים
© כל הזכויות שמורות למינהל סחר חוץ
עיצוב האתר: Bartov – Creative House | בניית האתר: Digitay | אפיון: תמר להב