דצמבר 11, 2018
יניב גולדברג, דרום קוריאה
יניב גולדברג, דרום קוריאה

יניב גולדברג, הנספח הכלכלי של מינהל סחר חוץ בדרום קוריאה:

החוויה הקוריאנית עבורי מלווה בהשוואות כמעט יומיומיות לישראל. בין שתי המדינות קיימות נקודות דמיון רבות – שנת הייסוד והמצב הכלכלי הקשה בעשורים הראשונים, חיים תחת איום ביטחוני מתמיד, אך לבסוף הובלה של העולם במחקר ופיתוח טכנולוגי (ישראל וקוריאה, כל אחת משקיעות בממוצע כ-4.3% מהתמ”ג במחקר ופיתוח טכנולוגי).

לעומת זאת, קשה לדמיין שתי תרבויות עסקיות שונות יותר מזו הישראלית, הקוראת תיגר על כל המוסכמות האפשריות ורואה בכישלון כמפתח להצלחה והקוריאנית ששואבת את הצלחתה מהליכה זהירה וחרוצה בתלם תוך הקפדה על תרבות תאגידית היררכית ונוקשה במיוחד המקדשת דיווח מסודר כלפי מעלה.

יחסי הסחר בין ישראל וקוריאה חווים בשנים האחרונות מגמה של שיפור ועליה בהיקף הסחר:

לצד מו”מ שעדיין נמשך להסכם סחר חופשי, שמטרתו להרחיב משמעותית את היקף הסחר בסחורות ובשירותים, אנו רואים עליה מתמדת במספר החברות הישראליות המבקשות לפעול בשוק הקוריאני לא רק למול ‘החשודים המיידיים’, כלומר התאגידים הגדולים והבינלאומיים (הקרויים צ’אבולים Chaebols) כמו סמסונג, יונדאי, ו-LG,, אלא גם למול אלפי חברות גדולות ובינוניות אחרות, שרואות בטכנולוגיה הישראלית כמשלימה ובעלת ערך מוסף למוצרים הקוריאנים. באותה מידה, אנו חוזים בהתרחבות היקף ואיכות ההשקעות הקוריאניות בחברות ישראליות ובפתיחת נציגויות של חברות קוריאניות בישראל למטרות מחקר ופיתוח ואיתור טכנולוגיות ישראליות.

תופעה זו איננה מובנית מאליו בשוק כמו השוק הקוריאני והיא עדות לכך שלפתרונות ולטכנולוגיות הישראליות יש ביקוש גם בפינה זו של העולם. בנספחות הכלכלית בקוריאה אנו מבקשים להפוך תופעה זו לגל רחב הרבה יותר. כדי לעשות זאת עלינו לפתח תשתיות לחיבור בין שני הצדדים.

korea

אנו עמלים מידי יום על יצירה ותחזוקה של קשרים בכל שדרות הכלכלה הקוריאנית – בתאגידים הגדולים, הבינוניים והקטנים, בממשלה, במכוני המחקר, במחוזות ובערים; אנו סוקרים כנסים ותערוכות ומפיצים מידע על חברות ישראליות באמצעות המדיה הדיגיטלית בקוריאה;

כל זאת על מנת שבשעת מבחן,  עם קבלת פנייתה של חברה ישראלית פלונית, יהיה באפשרותנו לקשר אותה בדרך האפקטיבית ביותר לגורמים העסקיים המתאימים, שכבר עמדנו על קנקנם. בנוסף, אנו בנספחות הכלכלית עובדים יד ביד עם רשות החדשנות וקרן KORIL המשותפת לשתי הממשלות על מנת שחברות ישראליות וקוריאניות ישתפו פעולה במחקר ופיתוח תעשייתיים, כנגד מענק מהקרן.

צוות הנספחות שתחת הנציג הכלכלי מחולק על פי סקטורים ותחומי עשייה. לצוות העובדים המקומיים ניסיון עשיר עם התאגידים הקוריאניים והבנה מעמיקה של התרבות העסקית המקומית. אלו ביחד עם ההיכרות ארוכת השנים של העובדים המקומיים עם החברות הישראליות ולידע הסקטוריאלי שברשותם מהווים ללא ספק  מכרה זהב לכל חברה ישראלית שתרצה לפעול בשוק הקוריאני.

סקטור הביו-מדיקל:

אחד המרכזיים בנספחות וכמעט שליש מהפניות שמתקבלות בנספחות שייכות לסקטור זה, כשלרוב החיבורים אותם עורכת הנספחות הם למול יבואנים, מפיצים, יצרניות קוריאניות המחפשות שיתופי פעולה ומשקיעים. בין שלל הפעילויות של הנספחות בתחום והמענה השוטף לפניות אנו משתתפים באופן קבוע בביתן הישראלי בתערוכת מדיקה בגרמניה ובתערוכת Med In Israel בישראל. חרף המורכבות של תחום זה, האתגרים הייחודיים בשיווק טכנולוגיות רפואיות ותהליכים רגולטוריים ממושכים, אנו רואים בקוריאה פריחה של טכנולוגיות ישראליות בתחומי ההדמייה, ה AI, קוסמטיקה רפואית ועוד. את התחום בנספחות מובילה העובדת המקומית הגב’ Lily Koo

סקטור הבלוק צ’יין:

חווה בשנתיים האחרונות תאוצה מסחררת בקוריאה שהפכה למעצמה בתחום, לצד צמיחה בביקושים לטכנולוגיות פיננסיות, לא רק בתחומי אבטחת המידע למוסדות הפיננסיים, אלא גם בורטיקלים של אינטילגנציה מלאכותית AI, , ביג דאטה, אפליקציות תשלומים, ועוד. בתחילת דרכה של הטכנולוגיה, המטבעות הקריפטוגרפיים הם אלו שזכו לצמיחה רחבה, כשתחת כל עץ רענן התבצעה הנפקת מטבע (ICO). אולם לאחר גל של הונאות ותקיפות סייבר החליטה הממשלה בקוריאה להקפיא את הפעילות בשוק (מצד אזרחים קוריאנים) ולבחון את הרגולציה שיש להחיל על תעשייה זו. עם כל זאת, טכנולוגיית הבלוק צ’יין כשלעצמה והיתרונות הגלומים בה בדמות שרשרת ערך שקופה, מאובטחת ונטולת מתווכים עדיין מהווה מוקד עניין מרכזי עבור חברות רבות במשק הקוריאני שמחפשות דרכה להשיג יתרון תחרותי בשוק המקומי והגלובאלי ותרות אחר היישומים המסחריים הנכונים. את התחום בנספחות מובילה העובדת המקומית Minhui Lee.

סקטור טכנולוגיות הרכב:

אחד המעניינים ביותר כשמדמיינים את האופן שבו חברות ישראליות יכולות לשתף פעולה עם השוק הקוריאני. כמעט כולם מכירים את יונדאי-קיה, תאגיד בינלאומי ענק שמהווה נתח נכבד מהכלכלה ומספק פרנסה לעשרות ומאות ספקים ויצרניות טכנולוגית רכב קוריאניות במורד שרשרת האספקה. חלק מחברות אלה פועלות אך ורק על מנת לתת מענה לצרכים של קבוצת יונדאי בעוד שלאחרים פעילות בינלאומית משל עצמם. תעשיית האוטו-טק הישראלית רותחת בשנים האחרונות ואנו פועלים יותר ויותר למיצוי הפוטנציאל האדיר שיש לחברות הישראליות גם בשוק זה. אנו קוראים לחברות ישראליות בתחום הרכב שלא לוותר על ההזדמנות הגדולה שהשוק הקוריאני מציג. את התחום בנספחות מוביל העובד המקומי Jihoon Song

סקטור התקשורת והמובייל:

אחד התחומים המשמעותיים ביותר בכלכלה הקוריאנית כבר כמה עשורים. ענקיות האלקטרוניקה הבינלאומיות כמו סמסונג ו- LG מחפשות כל העת לשלב פתרונות בחזית הטכנולוגיה על מנת להשיג יתרון תחרותי, בעוד שמפעילות סלולריות בקוריאה (Korean Telecom, SK Telecom ו-LG U+) מובילות כיום את המירוץ העולמי להשקת תשתית הדור החמישי 5G והיישומים המסחריים הראשונים על גביה. את התחום בנספחות מובילה העובדת המקומית Hayoung Chun.

אלו רק מקצת מהתחומים שבהם אנו בנספחות תומכים בחברות הישראליות. מיותר לציין שגם בתחומי טכנולוגיות הסייבר, הייצור המתקדם (Smart Factory), , אגרו-טק, אנרגיה, מים, יש לחברות הישראליות מה להציע, אפילו לקוריאה, הכלכלה האחת עשרה בגודלה בעולם. באופן אישי, לקחתי על עצמי כנספח לקדם במהלך שליחותי במיוחד את תחום ההשקעות הקוריאניות בישראל במטרה לראות יותר ויותר קרנות הון סיכון VC, קרנות תאגידיות CVC וזרועות השקעה של הצ’אבולים פועלות בישראל ומבצעות השקעות אסטרטגיות ופיננסיות בחברות ובסטרטאפים ישראליים. אנו מקווים לראות את המגמה בתחום זה הולכת ומתרחבת בשנים הבאות.

מספר דוגמאות לפעילויות המתוכננות על ידי הנספחות במהלך 2019:

  • הבאת חברות ומפעילות סלולריות מקוריאה לביתן הישראלי בתערוכת MWC ברצלונה.
  • משלחת קרנות הון סיכון ומשקיעים קוריאניים לישראל.
  • משלחת יבואנים ומפיצים של ציוד רפואי לתערוכת מד אין ישראל.
  • משלחת AR/VR ורוד שואו טכנולוגיות New Media בשיתוף מכון הייצוא.
  • הבאת חברות ישראליות להשתתף בכנסים ותערוכות בקוריאה בתחום הרכב והבלוק-צ’יין.
צוות הנציגות הכלכלית בדרום קוריאה
צוות הנציגות הכלכלית בדרום קוריאה

קוריאה עבורי היא שליחות אישית ומקצועית על כל המשתמע מכך, אך בשביל כל אחת מהחברות הישראליות שמקבלות שירות מהנספחות היא גם שוק חדש ומאתגר עם פוטנציאל רב שאנו בנספחות רואים כמטרה להפוך לידידותי ככל הניתן ובר השגה.

אנו מזמינים אתכם ליצור עמנו קשר בכל עת במייל Korea@israeltrade.gov.il

 

 


מטה מינהל סחר חוץ

צור קשר עם: מטה מינהל סחר חוץ
ליצירת קשר לחצו >>