האיחוד הכלכלי האירו-אסייתי (EAEU) מורכב מהמדינות רוסיה, בלרוס, קזחסטן, קירגיזסטן וארמניה
נתקלתם בבעיות בכניסה לשווקים אלה? זו ההזדמנות להשפיע!
מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה שואף לעודד ולהרחיב את היצוא מישראל לשווקים חדשים, כחלק ממדיניות הממשלה להידוק היחסים עם מדינות בעולם המתפתח, ועם מדינות ברית המועצות לשעבר בפרט.
במסגרת מדיניות זו, משרד הכלכלה והתעשייה שם לו למטרה לחזק את הקשרים הבילטראליים עם מדינות האיחוד הכלכלי האירו-אסייתי, בין היתר באמצעות הסכם אזור סחר חופשי (אס”ח).
הצדדים השלימו סקר כדאיות משותף בשנת 2015. הסקר הוכן במטרה להכיר את מדיניות הסחר והחקיקה באופן הדדי, להציג נתונים כלכליים וסטטיסטיים ולנתח את פוטנציאל ההסכם העתידי. בהמשך לסקר, המפגש הראשוני בין הצדדים לדיון על מסגרת ההסכם התקיים בסוף שנת 2016. הגוף אשר מנהל את המו”מ מול ישראל הינו האיחוד הכלכלי האירו-אסייתי (Eurasian Economic Union), אשר חברות בו המדינות רוסיה, בלרוס, קזחסטן, קירגיזסטן וארמניה.
הסכם אזור סחר חופשי עם האיחוד הכלכלי האירו-אסייתי יכול ליצור הזדמנויות רבות לחברות ישראליות בשוקי המדינות החברות, ואף לסייע לחברות המייבאות מהן, בדגש על יבוא חומרי גלם ומוצרי ביניים. על אף שמסגרת ההסכם טרם סוכמה סופית, הסכמי הסחר של ישראל נוגעים, בין היתר, לנושאים הבאים: סחר בסחורות, מכס וכללי מקור, סחר בשירותים, השקעות, נושאים סניטאריים ופיטו-סניטאריים (תוצרת חקלאית), נושאי תקינה ורגולציה, קנין רוחני ועוד.
הסכמי אס”ח נועדו לקדם את היצוא הישראלי בשווקי העולם גם באמצעות טיפול בחסמי הסחר השונים בהם נתקלות החברות הישראליות ביצוא ויצירת מסגרת שיתוף פעולה רחבה ככל הניתן מול מדינות היעד. כיום, יותר מ-60% מהמסחר הבינלאומי של מדינת ישראל מתבצע במסגרת הסכמי אס”ח. בימים אלה ישראל נמצאת במו”מ עם דרום קוריאה, אוקראינה, סין, וייטנאם, הודו, בשלבים אחרונים של מו”מ עם פנמה, וכן ממתינה לאישרור של הסכם אס”ח עם קולומביה. כמו כן משרד הכלכלה והתעשייה משדרג ומעדכן הסכמים קיימים, כמו ההסכם החקלאי עם אפט”א וההסכם עם קנדה.
כחלק מתהליך ההיערכות לקראת המו”מ להסכם אס”ח עם האיחוד הכלכלי האירו-אסייתי, האגף למדיניות והסכמי סחר במינהל סחר חוץ בוחן את מפת הצרכים והאינטרסים של התעשייה הישראלית, אשר ההסכם העתידי עשוי לתת להם מענה. במידה וחברתכם סוחרת בסחורות או שירותים עם מדינה אחת או יותר החברות באיחוד הכלכלי האירו-אסייתי, או מעוניינת בחדירה לשווקים אלו, חשוב שהמידע הרלוונטי לקראת המו”מ, כגון מידע על חסמים מכסיים או רגולטוריים, יועבר לאגף למדיניות והסכמי סחר ובכך יסייע למקסם את תרומתו של ההסכם העתידי לתעשייה ולכלכלה הישראלית.
לשם כך, יש למלא את השאלון הקצר בלינק זה*. אנא ענו באופן מפורט שיאפשר לנו לקבל תמונה רחבה ככל היותר על פעילותכם ורצונותיכם במסגרת המו”מ.
לפרטים נוספים ושאלות ניתן לפנות ל: IsraelFTAs@Economy.gov.il
* השאלון הוא מסמך פנימי ואנו מתחייבים לא לפרסמו. השאלון מהווה אמצעי התייעצות בלבד ואין לראות בשאלון ו/או בתשובות לשאלון התחייבות כלשהי מצד אף גורם.