צוות קורונה במינהל סחר חוץ מרכז עדכונים העוסקים בהתמודדות עם השפעות הקורונה במעל ל-30 מדינות , על פי הדיווח של הנספחים הכלכליים אשר אמונים על מדינות אלו.

מטרת הדו”ח היא להנגיש את המידע העדכני ביותר בנוגע למדיניות הממשלתית הננקטת במגוון פרמטרים כולל סטטוס ייצור, מדיניות בקרת גבולות ובידוד, השפעות על הכלכלה ועוד. 

עיקרי הדיווח :

·         הרגולציה האירופית המגבילה ייצוא ציוד מגן עודכנה השבוע, וכעת מגבילה רק 3 מוצרים, ובתוקף ל-30 ימים נוספים. ניתן לבקש אישור ייצוא גם עבור מוצרים אלו מהרשויות המוסמכות בכל מדינה.

·         בארה”ב חברת “בואינג” דיווחה על הפסד גדול, חברת “פורד” דיווחה על ירידה של כ-15% ברבעון הראשון והפסד של כ-2 מיליארד דולר, חברות כמו “קאטרפילר” ו”הארלי דייוידסון” מעדכנות על ירידה במכירות. חברות אמריקאיות רבות, הרוכשות חומרי גלם ורכיבים במקסיקו, אינן מצליחות לקבל את הדרוש להן. התמ”ג האמריקאי ירד ברבעון הראשון של 2020 בכ-4.8% בחישוב שנתי.

·         נרשמה עליה ביצוא ציוד רפואי בסין במהלך חודשים מרץ ואפריל. כמו כן לפי ההנחיה החדשה, מבקרים מחוץ לבייג’ינג, המגיעים מאזורים המוגדרים כ”סיכון נמוך”, אינם מחויבים בבידוד ביתי של 14 יום.

·         בטאיוואן הוכרז כי ישנה אפשרות שהמשבר חלף. במדינה כבר נערכים לקיום תערוכות ביולי.

·         נצפתה עליה חדה במספר הנדבקים ברוסיה.

·         לראשונה מאז 1973 טקסס שוקלת להורות על קיצוצי תפוקת הנפט. בד”כ צרכנים נהנים ממחירים דלק זולים, אך תחת משבר הקורונה והתנועה הדלה נראה שאף אחד לא מרוויח מהירידות הקיצוניות. במידה והמצב לא ישתפר, ההערכות הן כי חברות נפט וגז קטנות ובינוניות עם מחויבויות יגיעו למצב של חדלות פירעון במקרה הגרוע או לגלים של פיטורים במקרה הטוב. התחזיות צופות כי חודשים אפריל ומאי יהיו מהקשים שתעשייה זו ידעה בהיסטוריה.

·         בקולומביה דווח כי מאז תחילת 2020 ערך הפזו הקולומביאני נשחק בלמעלה מ-20% לאור הירידה במחירי הנפט מ-66 דולר לחבית ב-1 בינואר 2020 ל- 19.6 דולר לחבית באמצע אפריל, ירידה של למעלה מ-70%. צפוי כי ערך הפזו ימשיך לרדת.

לקריאת הדו”ח המלא לחצו כאן

דוח השוואתי בין מדינות


מטה מינהל סחר חוץ

צור קשר עם: מטה מינהל סחר חוץ
ליצירת קשר לחצו >>